Kuten niin monet muut suomalaiset, jopa lomilla työelämä tulee välillä mieleen. Omat kokemukseni siitä ovat olleet hirveän ristiriitaisia.

Tämä kuulostaa hirveän vahvalta, mutta vihaan työelämää. Vihaan sitä millainen se on. Ikä tekee ihmisestä korkeampiarvoisemman ja paremman ihmisen. Korkeakoulututkinnot ovat turhia, lähinnä ne ovat maalitaulu selässä ihmisille, jotka haluavat päteä, että et sinä tiedä mitään, minulla on merkonomin tutkinto ja ammatti, joten olen käytännön ihminen ja life guru. Jos on ikää, olet oikeutettu kohtelemaan nuorempia työntekijöitä miten vain. Koska sinulta löytyy tarpeeksi ikää ja abstraktia asiaa nimeltä elämänkokemus. Mistä tietää miten joku 50-vuotias mieshenkilö on elänyt elämäänsä? Sehän on voinut vaikka katsoa pornoa kämpillä eikä tehnyt mitään elämällään mutta nyt tällaista ihmistä pitää kumartaa koska hän on 50-vuotias ja löytyy "elämänkokemusta".

Olin aina aiemmin purematta niellyt, että vähemmän koulutettuja ja vanhoja syrjitään. Nyt olen sitä mieltä, että varmasti sitä tapahtuu joissain paikoissa, mutta asiassa on sekin puoli, että vanhat uhrittavat itsensä ja purkavat patoumiaan ja kateuttaan nuorempiin työntekijöihin. On ikää ja vaikeita tuntemuksia, niin pitää korostaa itseään nuoremman kustannuksella.

Kuten niin monet lomalaiset. en haluaisi koskaan palata työpaikalleni. :) Päätin, että kirjoitan tätä blogia aikani, ehkä siitä on apua joillekin tai annan ajatuksen aihetta muillekin ja sitten poistan tämän. Tämä toimii siis anonyymina terapiana netissä.